Home
Kancelaria-Adres
Publikacje
Kancelaria-Informacje
Zlecenie
Współpraca
Eurojuris
Deutsch
Français
English
Русский
Impressum
Polityka prywatnosci
© www4jur
Szukanie artykułów:

Znajdujesz się tutaj:

Strona startowa
Büro-Information
Impressum
 
 
 
 Polityka prywatnosci wg. DSGVO / BDSG (nowe)

1. Gromadzenie i przechowywanie danych osobowych, a takze charakter i cel ich wykorzystania

a) Podczas odwiedzania strony internetowej

Gdy odwiedzasz nasza strone https://www.dr-hoek.de, przegladarka uzywana w twoim urzadzeniu automatycznie wysyla informacje na serwer naszej strony. Informacje te sa tymczasowo przechowywane w tak zwanym pliku dziennika. Ponizsze informacje zostana zebrane bez interwencji uzytkownika i przechowywane do czasu automatycznego usuniecia:

• Adres IP zadajacego komputera,

• data i czas dostepu,

• nazwa i adres URL pobranego pliku,

• Strona internetowa, z której nastepuje dostep (adres URL strony odsylajacej),

• uzywana przegladarke i, jesli ma to zastosowanie, system operacyjny komputera oraz nazwe twojego dostawcy dostepu.

Wspomniane dane sa przez nas przetwarzane w nastepujacych celach:

• zapewnienie sprawnego polaczenia ze strona internetowa,

• zapewnienie wygodnego korzystania z naszej strony internetowej,

• Ocena bezpieczenstwa i stabilnosci systemu

• do dalszych celów administracyjnych.

Podstawa prawna przetwarzania danych jest Art. 6 ust. 1 pkt 1 lit. f DSGVO. Nasze uzasadnione zainteresowanie wynika z wyzej wymienionych celów gromadzenia danych. W zadnym wypadku nie wykorzystujemy zebranych danych do wyciagania wniosków na Twój temat.

Ponadto uzywamy plików cookie podczas odwiedzania naszej witryny. Wiecej szczególów mozna znalezc pod nr. 3 niniejszej polityki prywatnosci.

b) Korzystajac z naszego formularza kontaktowego

W przypadku jakichkolwiek pytan oferujemy mozliwosc skontaktowania sie z nami za posrednictwem formularza dostepnego na stronie internetowej. Konieczne jest podanie prawidlowego adresu e-mail, abysmy wiedzieli, kto otrzymal i udzielil odpowiedzi. Dalsze informacje mozna podac dobrowolnie.

Przetwarzanie danych w celu skontaktowania sie z nami odbywa sie zgodnie z Art. 6 ust. 1 pkt 1 lit. DSGVO na podstawie dobrowolnie wyrazonej zgody.

Dane osobowe zebrane przez nas w zwiazku z korzystaniem z formularza kontaktowego zostana automatycznie usuniete po zakonczeniu zlozonego przez Ciebie wniosku.

2. Ujawnianie danych

Nie ma miejsca przekazanie danych osobowych stronom trzecim w celach innych niz wymienione ponizej.

Udostepniamy Twoje dane osobowe stronom trzecim tylko wtedy, gdy:

• Jestes twój zgodnie z Art. 6 pkt 1 zdanie 1 lit. DSGVO wyrazilo na to wyrazna zgode

• ujawnienie zgodnie z Art. 6 pkt 1 zdanie 1 lit. f DSGVO jest zobowiazana do dochodzenia, wykonywania lub obrony roszczen prawnych i nie ma powodu, aby zakladac, ze masz zasadny interes w nieujawnianiu danych,

• w przypadku ujawnienia zgodnie z Art. 6 pkt 1 zdanie 1 lit. c DSGVO jest takze prawnym obowiazkiem

• jest to prawnie dozwolone i zgodnie z Art. 6 pkt 1 zdanie 1 lit. b DSGVO jest wymagane w celu rozwiazania stosunków umownych z toba.

3. Pliki cookie

Uzywamy plików cookie na naszej stronie. Sa to male pliki, które przegladarka automatycznie tworzy i które sa przechowywane na urzadzeniu (laptop, tablet, smartfon itp.) Podczas odwiedzania naszej witryny. Pliki cookie nie wyrzadzaja szkody w urzadzeniu, nie zawieraja wirusów, trojanów ani innego zlosliwego oprogramowania.

W pliku cookie przechowywane sa informacje, z których kazdy jest powiazany z konkretnym uzywanym terminalem. Nie oznacza to jednak, ze natychmiast jestesmy swiadomi Twojej tozsamosci.

Z jednej strony korzystanie z plików cookie ulatwia korzystanie z naszej oferty. Na przyklad uzywamy tak zwanych plików cookie sesji, aby rozpoznac, ze odwiedziles juz poszczególne strony w naszej witrynie. Sa one automatycznie usuwane po opuszczeniu naszej strony.

Ponadto w celu poprawy uzytecznosci uzywamy równiez tymczasowych plików cookie przechowywanych w urzadzeniu przez okreslony czas. Jesli odwiedzisz nasza witryne ponownie, aby skorzystac z naszych uslug, automatycznie rozpoznasz, ze juz jestes z nami i jakie dane wejsciowe i ustawienia wprowadziles, wiec nie musisz ich ponownie wprowadzac.

Z drugiej strony uzywamy plików cookie do statystycznego rejestrowania korzystania z naszej strony internetowej i oceny jej w celu optymalizacji naszej oferty. Te pliki cookie pozwalaja nam automatycznie rozpoznac, kiedy ponownie odwiedzasz nasza witryne, która juz byla u nas. Te pliki cookie sa automatycznie usuwane po okreslonym czasie.

Dane przetwarzane przez pliki cookie sluza celom wymienionym w celu ochrony naszych uzasadnionych interesów oraz stron trzecich zgodnie z Art. 6 pkt 1 zdanie 1 lit. f Wymagane DSGVO.

Wiekszosc przegladarek akceptuje pliki cookie automatycznie. Mozesz jednak tak skonfigurowac przegladarke, aby na Twoim komputerze nie byly zapisywane zadne pliki cookie, lub zawsze pojawiala sie wskazówka przed utworzeniem nowego pliku cookie. Jednak calkowite wylaczenie plików cookie moze oznaczac, ze nie mozna korzystac ze wszystkich funkcji naszej witryny.

4. Prawa pokrewne

Masz prawo:

• zgodnie z Art. 15 DSGVO, do zadania informacji o przetwarzanych przez nas danych osobowych. W szczególnosci, mozna podac informacje o celach przetwarzania, kategorie danych osobowych, kategorie odbiorców, którym dane zostaly ujawnione lub planowany czas przechowywania, istnienie prawa do skorygowania, usuniecia lub ograniczenia przetwarzania lub sprzecznosci oraz istnienie Prawo do zlozenia skargi, zródlo ich danych, jesli nie sa od nas gromadzone, oraz istnienie automatycznego podejmowania decyzji, w tym profilowania i, w stosownych przypadkach, znaczacych informacji na temat ich danych;

• zgodnie z Art. 16 DSGVO, niezwlocznie zadac korekty nieprawidlowych lub kompletnych danych osobowych przechowywanych u nas;

• Zgodnie z art. 17 skreslenie DSGVO swój z nami z prosba o danych osobowych przechowywanych, chyba ze przetwarzanie w celu skorzystania z prawa do wolnosci wypowiedzi i informacji w celu spelnienia obowiazku prawnego, ze wzgledów interesu publicznego lub w celu ustanowienia, wykonania lub obrony Roszczenia prawne sa wymagane;

• Zgodnie z art. 18 DSGVO ograniczajacego przetwarzanie swoich danych osobowych w celu zlozenia wniosku, o ile dokladnosc informacji o Tobie zostanie odrzucona, przetwarzanie jest niezgodne z prawem, ale nie chca zrezygnowac i nie musimy juz dane, ale sa dla zakladu, Wykonanie lub obrona roszczen prawnych lub sprzeciw wobec przetwarzania zgodnie z Art. 21 RB;

• na podstawie art 20 DSGVO swoje dane osobowe, które dostarczyly nam sie w sposób uporzadkowany, spójny i maschinenlesebaren formacie lub poprosic o przeniesienie do innej oplaty.

• zgodnie z Art. 7 ust. 3 DSGVO, aby w kazdej chwili odwolac nasza uprzednia zgode. W zwiazku z tym nie mozemy kontynuowac przetwarzania danych na podstawie tej zgody na przyszlosc i

• zlozyc skarge do organu nadzorczego zgodnie z Art. 77 DSGVO. Z reguly mozesz skontaktowac sie z organem nadzorczym swojego zwyklego miejsca zamieszkania lub pracy lub naszego biura.

5. Prawo do sprzeciwu

Jesli twoje dane osobowe sa oparte na uzasadnionych interesach zgodnie z Art. 6 pkt 1 zdanie 1 lit. f DSGVO sa przetwarzane, ma prawo, na podstawie art. 21 insert DSGVO obiektu do przetwarzania danych osobowych o ile to istnieja powody wynikajace z danej sytuacji lub sprzeciw wobec bezposredniej reklamy celem. W tym ostatnim przypadku masz ogólne prawo do sprzeciwu, które jest przez nas realizowane bez okreslania konkretnej sytuacji.

Jesli chcesz skorzystac z prawa do odwolania lub sprzeciwu, wyslij e-mail na adres kanzlei@dr-hoek.de

6. Bezpieczenstwo danych

Korzystamy z popularnej metody SSL (Secure Socket Layer) podczas wizyty w witrynie, w polaczeniu z najwyzszym poziomem szyfrowania obslugiwanym przez twoja przegladarke. Ogólnie jest to 256-bitowe szyfrowanie. Jesli Twoja przegladarka nie obsluguje szyfrowania 256-bitowego, zamiast tego uzyjemy 128-bitowej technologii v3. To, czy pojedyncza strona naszej witryny jest zaszyfrowana, pokazuje zamknieta reprezentacja klucza lub ikona klódki na dolnym pasku stanu przegladarki.

Podejmujemy równiez odpowiednie techniczne i organizacyjne srodki bezpieczenstwa w celu ochrony danych przed przypadkowa lub celowa manipulacja, czesciowa lub calkowita utrata, zniszczeniem lub przed nieuprawnionym dostepem stron trzecich. Nasze srodki bezpieczenstwa sa stale ulepszane zgodnie z rozwojem technologicznym.

7. Aktualizacja i zmiana niniejszej polityki prywatnosci

Ta polityka prywatnosci jest obecnie wazna i jest wazna od maja 2018 roku.

W zwiazku z dalszym rozwojem naszej strony internetowej i jej ofertami lub ze wzgledu na zmienione wymogi prawne lub oficjalne, moze byc konieczna zmiana tej polityki prywatnosci. Aktualna polityke prywatnosci mozna przegladac i drukowac w dowolnym momencie na stronie internetowej https://www.dr-hoek.de /.